Chisinau, Moldova +373 68 040 040

V-ATI ASEZAT CONFORTABIL LA VOLAN,
ATI ROTIT CHEIA.... NICI O REACTIE...
ROAD RUNNER ITI ADUCE CURENT!

Acumulatorul masinii pe timp de iarna pune foarte multe probleme atunci cand vine vorba de intretinere. Este clar ca un acumulator vechi va avea probleme sa porneasca masina in anotimpul rece, dar ce se intampla cu unul nou? Foarte multi soferi cred ca un acumulator nou va pornii masina in orice conditii, dar lucrurile nu stau chiar așa.

Orice masina are un consum de energie electrica chiar si atunci cand este oprita. Chiar daca este vorba de cativa miliamperi, consumul este prezent, iar masinile mai noi consuma chiar mai mult, deoarece au o multitudine de sisteme electronice si unitati de procesare. Fata de acestea, consumul de energie creste atunci cand exista consumatori externi precum alarmele si sistemele audio care sunt montate aftermarket. De cele mai multe ori acestea sunt conectate direct la baterie, fara sa treaca prin sistemul principal al masinii, ceea ce inseamna ca adauga alti miliamperi la consum.
Chiar daca un acumulator este nou si foarte bine incarcat atunci cand este montat pe masina, el nu are nicio sansa sa reziste daca masina nu este pornita pentru o perioadă de, sa zicem, o luna de zile. Daca la acesta situatie adaugam si temperaturi scazute, care afecteaza direct capacitatea acumulatorului de a porni masina, lucrurile sunt destul de clare. Un acumulator nou nu este infailibil in aceste conditii.

In perioada rece a anului, concediile de iarna lasa in multe cazuri pentru stationare mai indelungata automobilele prin parcari, fapt care duce la ceia ca acestea nu se mai pornesc.

In astfel de cazuri Road Runner vine pentru a va aduce curent.

Cum sa prelungim durata de utilizare a bateriei

Elementul comun a recomandarilor de jos este urmatorul: cu cat o baterie auto este mentinuta mai mult timp complet incarcata, cu atat va avea o viata mai lunga. Bineinteles, acest lucru este valabil doar in cazul unei utilizari normale, fara socuri sau vibratii excesive, fara supraincarcari accidentale etc.

Asadar:

- Nu opri motorul atunci cand nu vei stationa mai mult de 2-3 minute;

- Inainte de a porni motorul opreste toti consumatorii posibili (faruri, sistem audio, AC etc.);

- Uneori verifica daca tensiunea bateriei este de cel putin 12,5 volti. In caz contrar baga redresorul pe ea;

- Evita sa folosesti consumatorii de curent de pe masina atunci cand motorul este oprit.